Underground Magic

Az Underground Magic (avagy UM) 2008. őszén alakult meg, amikor 10 fiatal bűvész összeállt, hogy felkavarja kicsit a magyar bűvészet állóvizét. Nem a világot akarjuk megváltani, pusztán létrehozni egy közösséget, és egy felületet, ahol a fiatal bűvészek megmutathatják magukat a nagyérdeműnek, ahol elmondhatjuk, mit gondolunk mi a bűvészetről, és ahol közelebb hozhatjuk a csodát a hétköznapi emberekhez.

Friss topikok

  • Benke Smith (törölt): Nincs azzal semmi baj, ha a bűvész is jól érzi magát! Sőt..... szerintem a legfontosabb, hogy mi é... (2013.11.24. 22:51) Metódus VS hatás
  • Benke Smith (törölt): Az enyémet kihagytad... (2013.11.24. 22:44) A 26. Corodini Kupa kampánya
  • Migmir: magamra nem, de egy régebbi borítóképemre ráismertem :D (2013.11.23. 14:20) Legyél bűvész – a Facebookon is!
  • : Nagyon jó volt a verseny (változatos, humoros), és a gálaműsor is!!! :-) Minden fellépő a legjobb ... (2013.10.14. 18:34) Lezajlott a 26. Corodini Kupa
  • Máté Levente: Profi ahogy általában ! Továbbra is várjuk, illetve van igény közös projectekre is ;) (2013.08.26. 19:02) FTO – Lepkegyűjtő

Címkék

11 (1) 1914 (1) apollo (1) archív (4) army (6) axel (1) bankjegy (1) bend (1) beszámoló (5) bicycle (1) bill (1) bűvészet (13) bűvész blog (2) bűvész tábor (1) card (9) cardistry (7) cdm (1) change (1) coin (1) copperfield (1) Corodini (7) Corodini Kupa (6) d+m (4) daniel madison (6) dave (1) daves (1) david stone (1) deck (2) drift (1) effekt (1) ekloga (1) ellusionist (3) elmélet (20) előadás (24) érme (1) factory (2) fesztivál (1) Figró (2) film (2) filmklub (1) flamingo (1) flöris (4) flourish (6) fto (9) greatest (2) hajlítás (1) Harry Potter (1) hogy ne (2) hornets (1) idézet (4) inspiráció (3) Joshua Jay (1) JourneyBP (1) just for fun (9) karácsony (1) kardistry (1) karnival (1) kártya (9) knights (1) komikus (3) konferencia (2) kritika (6) Kurt Demey (1) legjobb (1) magic (1) magician (2) magician army (5) mentalizmus (7) molnár szabolcs (1) money (1) művészet (9) mystique (2) ninja (1) Nyersvas (1) nyitó (1) opener (1) óra (1) pakli (5) parafenomén (1) penguin (1) pénz (1) poén (10) Rahat (1) retró (1) robert houdin (2) samurai (1) sharpie (1) sike (2) sorozat (1) szabadulás (2) szeminárium (3) templar (1) the1914 (1) theory (2) thomas (2) thru (1) titok (1) történelem (2) trick (1) trükk (5) tutorial (1) tv show (4) új (1) újbűvészet (9) um (20) underground (9) varázslat (3) vex (1) vice (1) videó (27) vizsga (1) watch (1) workshop (4) Címkefelhő

Mi az a Corodini?

2013.10.04. 11:09 Gyertyán Balázs

A hazai bűvész élet Corodini-lázban ég, mivel nemsokára megrendezésre kerül a 26. Corodini Bűvésztalálkozó és Kupa. Aki viszont újonc a bűvészetben, talán nem érti: mire ez a nagy felhajtás? Miért vannak úgy oda az emberek, miért ennyire egyértelmű a 4500-as belépő ellenére, hogy ott lesznek?

Szóval, mi ez a Corodini, miért fontos, egyáltalán: eszik-e vagy isszák?

Mi az a Corodini?

Azt, hogy ki volt Corodini, most hagyjuk is. A lényeg a szervezet, illetve a klub, amit Corodiniről neveztek el. Ez ugyanis az egyetlen országos méretű bűvész egyesület, a legrégebbi és legpatinásabb, sőt, tulajdonképpen az egyetlen. Ők működtetik jelenleg az egyetlen olyan bűvészklubot, amely teljesen nyitott, és amelyhez kezdők is bátran csatlakozhatnak, ez pedig a Corodini Bűvészklub. A Corodini Kupa pedig ennek a szervezetnek és klubnak az éves összejövetele, mely – mint látjuk – az egész ország bűvészeit megmozgatja.

Miért szeretjük?

Mert a miénk. Ő a mi kis magyar narancsunk. Az amúgy is kevés hazai bűvészrendezvény közül ez a legelérhetőbb és a legnagyobb hagyományokkal rendelkező is. Emiatt ez vált a szakma mustrájává, az egymástól távol élő bűvészek találkozási helyévé. Ha valaki meg akarja mutatni magát, itt a versenyen megteheti. Itt láthattuk először Vida Józsit, Csirmaz Andrist, Tóth Kim Móricot, Badár Tomit, Molnár Szabit, Németh Gábort, Bognár Krisztiánt, Buday Laurát, hogy csak pár nevet említsek az elmúlt évekből. Itt mutatkoztak be a szakmának, és itt tették le névjegyüket, nem a neten. De ha nem indulsz, akkor is kiváló terep ismerkedésre, hogy mást ne említsek, a Corodinin alakult meg az Underground Magic is, de arra is jó lehetőség, ha olyan emberekkel akarsz találkozni, akiket eddig csak TV-ben láttál, pl. Dávid Merlini, vagy Danny Blue. Hogy mindeközben még trükköket is tanulhatsz, és vásárolhatsz is, már csak hab a tortán.

Miért nem szeretjük?

Ne tagadjuk, hogy az elmúlt évek során akadtak negatív visszhangjai a rendezvénynek. Nem mindig nyújtottuk a maximumot, nem mindig tudtunk megfelelni az elvárásoknak, és követtünk el bakikat. Ez néha csalódást keltő volt, néha szomorú. A Corodininek, úgy a klubnak, mint az egyesületnek, folyamatosan szűkülnek a lehetőségei. Racionálisan nézve nincs is értelme megrendezni az eseményt. Csak azért csináljuk, mert tudjuk, hogy Nektek szükségeket van rá. Hogy hagyományosan szinte ez az egyetlen kiugrási, bemutatkozási lehetősége egy fiatal bűvésznek. Itt megtarthatod az első nagyközönség előtti bemutatódat, megveheted az első profi kellékedet, tanítványul szegődhetsz egy mesterhez, vagy épp megismerkedhetsz a veled egy szinten lévő kortársakkal. És mi tudjuk, hogy ez fontos. A Corodini Kupa még így, külföldi húzónevek nélkül, egy napos programmal is a legfontosabb eseménye a hazai bűvész életnek.

A kérdés csak annyi, hogy te ott leszel-e?

A jegy vásárlásról itt és itt találsz információkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://undergroundmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr355510928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása